Image Alt

Opvang

Peuter opvang

In het pand van De Driestroom is peutergroep ‘Het Rozenpoortje’ gevestigd. Het Rozenpoortje is onderdeel van Kinderopvangorganisatie ‘Het Zonnelicht’. Peuters vanaf 2,5 jaar zijn welkom een aantal ochtenden in de week te komen spelen.

“Er wordt gewerkt vanuit de Vrijeschool pedagogiek waardoor de overgang naar de kleuterklassen van De Driestroom heel vanzelfsprekend verloopt.”

Zonnelicht Kinderdagverblijf
Rijnstraat 559
5215 EJ ‘s-Hertogenbosch

www.zonnelicht.nl

Aanmelden

Ouders die hun kind(eren) willen aanmelden voor peutergroep Het Rozenpoortje, BSO Vergeetmenietje of BSO Zonnelicht kunnen contact opnemen met Zonnelicht kinderdagverblijf.

Dit kan telefonisch: 073-6125282
of via info@zonnelicht.nl

Buitenschoolse opvang

De buitenschoolse opvang op onze school wordt verzorgd door kinderdagverblijf Zonnelicht.

BSO Vergeetmenietje

Kinderdagverblijf Zonnelicht is gelegen in het gebouw van Vrijeschool De Driestroom en heeft ook een pedagogisch beleid waarin de antroposofie weerklinkt. Naschoolse opvang bij het Vergeetmenietje is een plaats waar kinderen na school veilig en prettig kunnen spelen en activiteiten kunnen doen onder begeleiding van een vaste groepsleider. Er is voldoende speelruimte binnen en buiten. Elke dag wordt er een activiteit aangeboden waarbij de kinderen een vrije keuze hebben om wel of niet deel te nemen. Er wordt ook ruim aandacht besteed aan het creƫren van een goede sfeer in de groep en het leggen van goede contacten tussen de kinderen onderling en met de groepsleiding.

Opvangtijden:
maandag, dinsdag en donderdag van 13.00 tot 14.30 uur.

De aanmelding voor het Vergeetmenietje verloopt via Kinderdagverblijf Zonnelicht.

BSO Zonnelicht
Deze is gelegen in het gebouw van Zonnelicht Kinderdagverblijf. De kinderen van De Driestroom worden door de groepsleiding van het Zonnelicht van school opgehaald.

Ieder kind bepaalt, samen met de leiding, zelf wat het wel of niet doet. Kinderen kunnen kiezen om mee te doen met een workshop of cursus op de ‘Marktplaats’ of kunnen binnen of buiten onder toezicht van een leerkracht vrij spelen. Er zijn veel materialen en speelgoed waar het kind van alles mee kan doen. Leerzaam, leuk en uitdagend.

Opvangtijden:
maandag t/m vrijdag van 13.00 – 18.00 uur.